Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΕΦΕΕ Ν. Ευβοίας: «Η κατάσταση στον κλάδο έχει φτάσει σε οριακό σημείο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κατάσταση στον κλάδο έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Ο βραχνάς των ασφυκτικών προθεσμιών, η δυσλειτουργία των επιμέρους συστημάτων και οι συνεχόμενες αλλαγές επιβαρύνουν την δουλειά μας σε βάρος της ζωής και της υγείας μας. Η ψηφιακή μετάβαση, η υλοποίηση των επιδοματικών πολιτικών περνάει πάνω από τις πλάτες μας και σε συνδυασμό με τη αποδυνάμωση των υπηρεσιών έχει κάνει την ζωή μας αφόρητη.

Έχουμε ξεχάσει τι θα πει ξεκούραση με κίνδυνο για την σωματική και ψυχική μας υγεία.

Οι αιτήσεις επιδομάτων για την στήριξη των πελατών μας κυριαρχεί στην καθημερινότητα. Παράλληλα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων γίνεται με την δυσκολία της επικαιροποίησης στοιχείων, επιστρεπτέες, πίνακες προσωπικού, και ας μην ξεχνάμε ότι ειδικά στο νομό μας που η οποιαδήποτε αίτηση-διαδικασία για τις αποζημιώσεις από τις πρωτοφανείς καταστροφές που συνέβησαν το 2020 (πλημμύρες) και το 2021 (πυρκαγιές) έγινε και πάλι μέσω των λογιστών-φοροτεχνικών, οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν εκ νέου υποβολή δικαιολογητικών.

Προσθέστε σε όλα αυτά την καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων αλλά και τις περιπτώσεις επανυποβολής βεβαιώσεων αποδοχών από τους φορείς για συγκεκριμένες ομάδες φορολογουμένων (όπως π.χ. οι υγειονομικοί), και πληθώρα τεχνικών προβλημάτων στις πλατφόρμες της ΑΑΔΕ. Από όλα τα παραπάνω εύκολα κανείς συμπεραίνει ότι η 4-μηνη προθεσμία που οι φορείς ευαγγελίζονται ότι είχαμε στη διάθεση μας είναι ΜΟΝΟ θεωρητική και ουδεμία συνάφεια έχει με τη πραγματικότητα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το «κερασάκι» των mydata, συνοδευόμενα με πολλά λειτουργικά προβλήματα και αστοχίες και με καταληκτικές ημερομηνίες!

Με αυτά φτάσαμε να είναι αδύνατη η υποβολή των δηλώσεων την 29/7/2022.

Η παράταση για τέλος Αυγούστου στέλνει στον Καιάδα την αναγκαία ξεκούραση για επαγγελματίες και εργαζόμενους του κλάδου.

ΑΜΕΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Παράταση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως 30/9/2022
• Καθιέρωση- θεσμοθέτηση της άδειας ασθένειας του λογιστή (και άδεια μητρότητας για τις λογίστριες) με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας
• Καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως περίοδο αδείας για τον κλάδο, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων.
• Αναβολή της υποχρεωτικότητας των MYDATA για το έτος 2022.
• Παράταση στην υποβολή των εσόδων mydata για το 2021 έως 31/12/2022
• Καμιά επιβολή προστίμου για αποκλίσεις η τυπικές παραβάσεις στην υποβολή των mydata
• Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΤΑΜΙΑΣ: ΡΙΖΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο ΥΠΕΥΘ. ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ: ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: ΚΑΪΜΑΚΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Source