Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από 2.8.2021 μέχρι 9.8.2021 – Παραμένει στο 20% η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00.

Α/Α ΠΕΔΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

2.

Ιδιωτικές επιχειρήσεις

Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self- test), σύμφωνα με τους κανόνες της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.32209/24.5.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Επικράτειας «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία» (Β’ 2192), όπως τροποποιήθηκε με τις υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.35098/4.6.2021 (Β’ 2372) και Δ1α/ΓΠ.οικ.41588/2.7.2021 (Β’ 2891) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως εκάστοτε ισχύει.

• Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

• Υποχρεωτική προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.

• Το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται στο 20%.

• Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, εξαιρούμενων των τραπεζών και των περιπτώσεων στις οποίες δεν δύναται να προγραμματισθεί ραντεβού [επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, ελληνικών ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.]

• Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.

• Διενέργεια συναντήσεων εργασίας τηρούμενης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων.

• Οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις που δεν έχουν εμβολιασθεί πλήρως υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δύο (2) φορές την εβδομάδα, μία (1) με τη μέθοδο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) και μία (1) με τον έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σε περίπτωση παραβίασης της υποχρέωσης του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται αναλόγως το άρθρο 6 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.32209/24.5.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Επικράτειας «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία» (Β’ 2192), όπως εκάστοτε ισχύει.

3. α) Σε όλη την Επικράτεια αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω δραστηριοτήτων:

1. Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, υπό τους ειδικότερους όρους του σημείου 26 του πίνακα της παρ. 1/ΚΑΔ 82.30.

2. Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους/ΚΑΔ 88.10.11.

3. Υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις, με εξαίρεση τις δραστηριότητες ψυχαγωγικών και πολιτιστικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε ανήλικους έως δώδεκα (12) ετών, τις δραστηριότητες που αφορούν παροχή υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, και ιδίως παραπομπές και συνοδεία σε θέσεις φιλοξενίας, υπηρεσίες διερμηνεί-ας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συνδρομής, καθώς και τις δραστηριότητες του Σωματείου Ανώνυμων Αλκοολικών Ελλάδος και άλλων Ενώσεων Αλκοολικών Ανωνύμων (ΚΑΔ 94.99.16.01)/ΚΑΔ 94.99.16.

4. Υπηρεσίες παιδοτόπου (ΚΑΔ 93.29.19.05), υπό τους ειδικότερους όρους του σημείου 17 του πίνακα της παρ. 1.

β) Δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις της περ. α).

γ) Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων, έναντι ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Υποχρέωση χρήσης μάσκας

1. Υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων διατάξεων, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας, σε όλη την επικράτεια: α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου, β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

2. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας κατά την παρ. 1 εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου