Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Κτηματολόγιο: Παράταση ανάρτησης στο Λασίθι

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ A.E.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου πως, μετά από απόφαση του ΔΣ, παρατείνεται η Ανάρτηση μέχρι την 4η Νοεμβρίου 2022.

Η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:  
• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)  
• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2023. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Από την έναρξη της Ανάρτησης  τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Καλλικρατικός Δήμος Ιεράπετρας
Καλλικρατικός Δήμος Οροπεδίου-Λασιθίου
Καλλικρατικός Δήμος Σητείας
Καλλικρατικός Δήμος Αγίου Νικολάου: προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ Αγίου Αντωνίου, Βουλισμένης, Βραχασίου, Βρυσών, Έξω Λακκωνίων, Έξω Ποτάμων, Ζενίων, Καλού Χωρίου, Καρυδίου (Μιραμπέλλου), Καστελλίου Φουρνής, Κριτσάς, Κρούστα, Λατσίδας, Λιμνών, Μέσα Λακκωνίων, Μιλάτου, Νεαπόλεως, Νικηθιανού, Πρίνας, Φουρνής, Χουμεριάκου

Γραφεία Κτηματογράφησης

Για τον Καλλικρατικό Δήμο Αγίου Νικολάου: Μιραμπέλου 5, Άγιος Νικόλαος, Τ.Κ. 72100, τηλέφωνο: 2841090626, e-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες)
Για τον Καλλικρατικό Δήμο Ιεράπετρας: Λοχαγού Παγωμένου 37, Ιεράπετρα, Τ.Κ. 72200, τηλέφωνο: 2842071225, e-mail: [email protected]  (μόνο για πληροφορίες)
Για τον Καλλικρατικό Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου: Εντός Δημαρχείου, Τζερμιάδο Οροπεδίου Λασιθίου, Τ.Κ. 72052, τηλέφωνο: 2841090626, e-mail: [email protected]  (μόνο για πληροφορίες)
Για τον Καλλικρατικό Δήμο Σητείας: Κτίριο Γ Κέντρου Δήμητρα (πρώην ΚΕΓΕ), Σητεία, Τ.Κ. 72300, τηλέφωνο: 2843026030, e-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες)

Τηλεφωνικό κέντρο: 28 411 411 11 (για πληροφορίες και ραντεβού)

Ιστοσελίδα: www.ktimalasithi.gr (για πληροφορίες και ραντεβού)

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08.30 -16.30 και Τετάρτη 08.30-20.30 (κατόπιν ραντεβού)

Γενικές Πληροφορίες: Τηλ 210 6505600 – www.ktimatologio.gr (καθημερινές: 8:30 – 15:30)

Source