Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Μήδεια: Σε 5,5 εκατ. € εκτιμώνται οι απαιτήσεις αποζημιώσεων στις ασφαλιστικές εταιρείες για τις ζημιές από τις χιονοπτώσεις

Η ΕΑΕΕ, συνεπής στην καταγραφή των ασφαλισμένων ζημιών που προκαλούνται από ακραία φυσικά φαινόμενα και των αποζημιώσεων που καταβάλλονται από τις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ των Ασφαλιστικών Εταιριών – μελών της, για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τις χιονοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια» από 15 έως 17 Φεβρουαρίου 2021 σε διάφορες περιοχές της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στην Αττική.

Δηλώθηκαν 2.027 ζημιές με συνολικό ποσό απαίτησης €5,5 εκατ. Από αυτές, 1.014 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων €3,9 εκατ.) και 1.013 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση €1,6 εκατ.).

Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο site της ΕΑΕΕ εδώ.

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε: «Οι έντονες και με διάρκεια χιονοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια» το Φεβρουάριο δημιούργησαν πολλά προβλήματα και προκάλεσαν ζημιές στην περιουσία και τα οχήματα πολλών συμπολιτών μας. Η ασφαλιστική αγορά για ακόμα μία φορά κινήθηκε με ταχύτητα για την όσο το δυνατό πιο άμεση αποζημίωση των ασφαλισμένων, αποδεικνύοντας πως είναι δίπλα τους στις δυσκολίες.
Γεγονός παραμένει πως οι φυσικές καταστροφές αυξάνονται τα τελευταία χρόνια λόγω και της κλιματικής αλλαγής που αυξάνει τη συχνότητα και τη σφοδρότητά τους. Παρόλα αυτά εκτιμούμε πως μόνο  το 15% των σπιτιών στην Ελλάδα είναι ασφαλισμένα για πυρκαγιά, κλοπή και φυσικές καταστροφές όπως σεισμό, πλημμύρα κ.λπ. δηλ. σχεδόν 9 στα 10 είναι ανασφάλιστα, κάτι που πρέπει να προβληματίσει την Πολιτεία.
».