Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Μ. Συρεγγέλα: «Η συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής είναι στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

28 Ιανουαρίου 2021

Μ. Συρεγγέλα: Η συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής είναι στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης

Ομιλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο συνέδριο της δράσης «DIONE»

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η δημιουργία συνθηκών προστασίας και η επίτευξη της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής είναι στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης. Οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να έρχονται αντιμέτωπες με το δίλημμα καριέρα ή οικογένεια και να συμμετέχουν ενεργά στην αγορά εργασίας και στα κέντρα διοίκησης και λήψης αποφάσεων».

Αυτό τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο για την ολοκλήρωση της δράσης «DIONE» για την προστασία των γυναικών από απόλυση λόγω μητρότητας και από δυσμενή μεταχείριση λόγω γονικής άδειας.

Το έργο «DIONE», μέσω της δημιουργίας μίας διαδικτυακής πλατφόρμας ενημέρωσης, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις απολύσεις γυναικών κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη, καθώς και τη διακριτική μεταχείρισή τους λόγω γονικής άδειας.

Όπως τόνισε η κ. Συρεγγέλα, είναι ιδιαίτερη η συγκυρία του σημερινού τελικού συνεδρίου του έργου «DIONE», καθώς συμπίπτει με την αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων από την κυβέρνηση και με την πρόσφατη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί κατά το παρελθόν, καταγγελία που παρότρυνε κι άλλες γυναίκες να βρουν τη δύναμη και το θάρρος να αποκαλύψουν τις τραυματικές τους εμπειρίες.

Σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα, οι πολιτικές για την ισότητα των φύλων είναι στις κυρίαρχες προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος.

Το προσεχές διάστημα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναμένεται να καταθέσει προς κύρωση στη Βουλή τη Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, ενώ στο επόμενο εργασιακό νομοσχέδιο θα ενταχθεί η ευρωπαϊκή οδηγία για την εναρμόνιση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής (άδειες πατρότητας, πατρική γονική άδεια, άδεια φροντιστών).

«Καλούμαστε λοιπόν κοινωνία και πολιτεία να προάγουμε την επαγγελματική και οικογενειακή συμφιλίωση, να προστατεύσουμε και να στηρίξουμε τις γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν οικογένεια και να τις βοηθήσουμε να επιστρέψουν ή να παραμείνουν στην αγορά εργασίας. Η μητρότητα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ποινή και ως τιμωρία», κατέληξε η υφυπουργός.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ