Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία της Elevate Greece Α.Ε.

ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εναρκτήρια συνεδρίαση του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας «Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων», το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας της Elevate Greece Α.Ε. όπως είχε ανακοινώσει ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας.

Στη πρώτη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα εκπροσώπησης, προσωρινής έδρας και λειτουργίας της νέας εταιρείας.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα, συμμετείχαν:

Ο Πρόεδρος του ΔΣ, Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κυριαζής:
Η Αντιπρόεδρος του ΔΣ, κα Θωμαΐς Ευτυχίδου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΣ, κ. Μιχάλης Δρίτσας
Η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΔΣ, κα Έλλη Διακαναστάση
Το Μέλος του ΔΣ, κ. Ελπιδοροφόρος Παπανικολόπουλος

Η αναβάθμιση της πλατφόρμας Elevate Greece και ημετεξέλιξή της σε εταιρεία του δημοσίου προορίζεται να οργανώσει ακόμα περισσότερο το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. Εξελίσσεται δηλαδή σε μια μόνιμη, σύγχρονη και ευέλικτη δομή, μέσω της δημιουργίας ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων» και τονδιακριτικό τίτλο Elevate Greece.

Σκοπός της, εκτός από τη διαχείριση και λειτουργία του Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, είναι η ακόμα μεγαλύτερη δικτύωση των  νεοφυών επιχειρήσεων με την επιχειρηματική κοινότητα και την ελληνική βιομηχανία, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων αυτών, η παρακολούθηση της πορείας τους στη βάση κρίσιμων δεικτών, η δημιουργία βάσης δεδομένων για την εύρεσηεξειδικευμένων θέσεων εργασίας σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το Elevate Greece αποτελεί ήδη πόλο έλξης για επενδυτές, angels investors, venture capital funds και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος της μετεξέλιξης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση και η ενδυνάμωση των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Παράλληλα στόχος είναι ο συντονισμός των μερών του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, η σύνδεση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας με την παραγόμενη έρευνα και η βελτίωση των εθνικών επιδόσεων στους διεθνείς δείκτες καινοτομίας μέσα από την καταγραφή, παρακολούθηση, προβολή, κινητοποίηση, η δικτύωση με την επιχειρηματική κοινότητα και την ελληνική βιομηχανία.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα, το Elevate Greece μτεξελίσσεται και από πλατφόρμα, μετατρέπεται σε επιχείρηση του δημοσίου. Ένα απαραίτητο βήμα ώστε η Πολιτεία να παρέχει ακόμα περισσότερα κίνητρα και ευκαιρίες σε Έλληνες επιστήμονες και ταλαντούχους επιχειρηματίες του οικοσυστήματος καινοτομίας ώστε να μπορούν να είναι διεθνώς ανταγωνιστικοί από την Ελλάδα. Καλή επιτυχία και καλή αρχή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.»

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας και Πρόεδρος του ΔΣ, Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κυριαζής, επεσήμανε πώς:
«Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για το οικοσύστημα καινοτομίας. Η ELEVATE GREECE Α.Ε. είναι ο φορέας μέσω του οποίου αναπτύσσεται η νεοφυής επιχειρηματικότητα στη χώρα μας. Είναι ένα “εργαλείο” όπου συγκεντρώνονται, αξιολογούνται και εν τέλει πιστοποιούνται οι νεοφυείς επιχειρήσεις. Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Elevate Greece Α.Ε., που σήμερα εξελίσσεται και επίσημα σε έναν νέο φορέα που αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τον χώρο της καινοτομίας στην Ελλάδα. Καλή αρχή και καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ.»

Η Αντιπρόεδρος του ΔΣ, κα Θωμαΐς Ευτυχίδου τόνισε πως:
«Το Elevate Greece είναι η λαμπρή ευκαιρία που δίνεται στη νεοφυή επιχειρηματικότητα της Ελλάδας να καινοτομήσει με έναν πλέον συστηματικό τρόπο. Μόνον έτσι, δηλαδή με την αρωγή ενός σοβαρού μηχανισμού, όπως η Elevate Greece Α.Ε., θα μπορέσει η χώρα μας να μπει σθεναρά στο ράλι της καινοτομίας για μια ανταγωνιστική θέση στο διεθνή χάρτη. Εύχομαι καλή επιτυχία με την σιγουριά ότι, όχι μόνο θα πετύχει τους στόχους της αυτή η πρωτοβουλία, αλλά ότι θα τους ξεπεράσει.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elevate Greece A.E. κ. Μιχάλης Δρίτσας δήλωσε:
«Αποτελεί ύψιστη τιμή και συνάμα σημαντική προσωπική πρόκληση η απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρ. Δήμα και του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα να μου ανατεθούν τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Elevate Greece Α.Ε. με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη.
Η στήριξη που απολαμβάνουν τα τελευταία δύο χρόνια από το Υπουργείο μας οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Εθνικού Μητρώου «Elevate Greece» είναι πολλαπλή. Η αποστολή του Διοικητικού Συμβουλίου της Elevate Greece A.E. είναι να οργανώσει τον νέο φορέα και να τον στελεχώσει μέσω ΑΣΕΠ. Παράλληλα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις startups του Μητρώου προσθέτοντας και νέες δραστηριότητες, συνεχίζοντας να δικτυώνει ακόμη περισσότερο το δυναμικό αυτό οικοσύστημα, το οποίο έχει τις προοπτικές να ανεβάσει την Ελλάδα σε υψηλότερα επίπεδα καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας!»

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΔΣ, κα Έλλη Διακαναστάση τόνισε:
«Χρόνια στο οικοσύστημα, πρώτη φορά σε τέτοιο πλαίσιο και ρόλο. Θα δουλέψουμε για να αφήσουμε ένα πλαίσιο που θα στηρίζει και θα δικτυώνει τις ελληνικές startups.Καλή μας αρχή!»

Το Μέλος του ΔΣ, κ. Ελπιδοροφόρος Παπανικολόπουλος ανέφερε πως:
«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή μας που δημιουργείται ένας σημαντικός φορέας ενίσχυσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην χώρα. Η καινοτομία μπορεί να λειτουργήσει ως επιταχυντής για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Το σημερινό πρώτο διοικητικό συμβούλιο σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Καλή αρχή και καλή επιτυχία!»

Source