Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Ο Α. Γεωργιάδης για το άνοιγμα του λιανεμπορίου: «Στόχος είναι ό,τι ανοίξει τώρα να μην ξανακλείσει»


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 29 Μαρτίου, στον ρ/σ Παραπολιτικά FM 90,1 και τον δημοσιογράφο, κ. Παναγιώτη Τζένο, δήλωσε σχετικά με το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου:

«Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη. Εάν η τάση σταθεροποίησης συνεχιστεί και ακολουθήσει μια μικρή τάση μείωσης, τότε το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου είναι κοντά. Τις τελευταίες ημέρες, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, φαίνεται μια μείωση. Αν αυτό συνεχιστεί νομίζω ότι μέσα στην εβδομάδα θα μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τους ρυθμούς της πανδημίας».

«Το κριτήριο για να ανοίξουμε είναι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο που να μας επιτρέψει να ελπίζουμε ότι δεν θα προκαλέσουμε νέα μεγάλη αύξηση και πίεση στο ΕΣΥ».

«Στόχος μας είναι ό,τι ανοίξει τώρα να μην ξανακλείσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο το ακορντεόν. Ελπίζουμε ότι με το τείχος προστασίας που μας προσφέρουν οι εμβολιασμοί θα μπορέσουμε να ανοίξουμε -πάντα με μέτρα προστασίας- χωρίς να χρειαστεί να ξανακλείσουμε».