Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Παράταση υποβολής αιτήσεων ανέργων έως 31/08 για ένταξη τους στο Μητρώο Ωφελουμένων Α’ φάσης στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Διεύθυνση Επαγγελματικής Κατάρτισης Δ3


22.08.2022

Ανακοίνωση

Παράταση της Διαδικασίας Υποβολής Αιτήσεων Ωφελουμένων/ανέργων μέχρι τις 31 Αυγούστου για κατάρτιση μέσω των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των Α.Ε.Ι. και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. (Μητρώο Ωφελουμένων Α’ φάσης)

Παρατείνεται ως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 και ώρα 23:59 η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων ανέργων για ένταξη τους στο Μητρώο Ωφελουμένων Α’ φάσης για συμμετοχή τους στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Οι ωφελούμενοι που θα υποβάλουν αίτηση έως και 31 Αυγούστου και εφόσον πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων (Α’ φάσης).

Στη συνέχεια οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που εμφανίζεται στον κάθε ωφελούμενο, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας κλπ.) καθώς και τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχει ο ίδιος δηλώσει. Η εν λόγω λίστα θα ανανεώνεται διαρκώς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

Ιστότοπος ΔΥΠΑ

Ιστοσελίδα Επιταγής Κατάρτισης – voucher.gov

Δείτε την απόφαση 723825/22.08.2022 από το αρχείο του κόμβου.

Source