Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Παρατείνεται η προθεσμία ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Παρατείνεται η προθεσμία ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων έπειτα από εισήγηση του ΥφΑΑΤ, Σ. Κεδίκογλου

Κατόπιν εισήγησης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμου Κεδίκογλου, παρατείνεται έως τις 31.12.2023 η προθεσμία έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας και έγκρισης ίδρυσης και γνωστοποίησης λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, βάσει της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν.4056/2012 (Α’52) όπως τροποποιήθηκε.

Σύμφωνα με την τροποποίηση: Οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας ή άδεια εγκατάστασης κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, υποχρεούνται μέχρι τις 31.12.2023 να λάβουν έγκριση ίδρυσης και έγκριση λειτουργίας ή να λάβουν έγκριση ίδρυσης και να προβούν σε γνωστοποίηση λειτουργίας, κατά περίπτωση.

Επισημαίνεται ότι μέχρι τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων, κατεδάφισης, που τυχόν έχουν εκδοθεί, και αυτές ανακαλούνται οριστικά, εφόσον εκδοθεί η έγκριση λειτουργίας ή ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης προβεί σε γνωστοποίηση λειτουργίας, μετά από τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Διευκρινίζεται ότι οι διατάξεις της παρούσας δεν εφαρμόζονται σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, στις οποίες έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες αρχές παραβάσεις, για τις οποίες υπάρχει αντικειμενική αδυναμία άρσης.

Σημειώνεται ότι με την εν λόγω παράταση αποτρέπεται η αναστολή λειτουργίας κτηνοτροφικών μονάδων.

Source