Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΣΛΦΕΕ Θήβας: Συμμετοχή στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης στις 9 Νοεμβρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΘΗΒΑΣ

Θήβα, 08.11.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θήβας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΦΕΕ αποφάσισε να συμμετάσχει στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης που διοργανώνεται αύριο 9 Νοέμβριου 2022, για την στήριξη των επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης, και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.

Στηρίζουμε τα αιτήματα όπως αυτά καθορίζονται από την ΓΣΕΒΕΕ για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και προσθέτουμε μεταξύ των άλλων τις πάγιες και λογικές κλαδικές μας διεκδικήσεις για:

– Άμεση νομοθέτηση του δικαιώματος στην ασθένεια του λογιστή.

– Κατάργηση των ορίων του άρθρου 38 του ν.2873/2000, υποχρέωση υπογραφής λογιστή στις δηλώσεις όλων των επιχειρήσεων ανεξαρτήτου μεγέθους.

– Τον εξορθολογισμό των εξοντωτικών προστίμων του ΚΦΔ.

– Εξαίρεση των μικρών επιχειρήσεων από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

– Μετάθεση του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής των myDATA.

– Νομοθέτηση του χρόνου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με δεσμευτικές ημερομηνίες για όλους του εμπλεκόμενους φορείς.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 μμ τα μέλη του Συλλόγου θα βρεθούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Δ.Ο.Υ. Θηβών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Source