Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών ν. Χανίων: Κάλεσμα μελών να έχουν κλειστά τα γραφεία προς τους πελάτες τους κατά την διάρκεια 26/1 έως 2/2/2021


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ- ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Ξανακλείνουν τα Λογιστικά γραφεία, όχι για τον κορονοϊό, αλλά εξαιτίας των ακατανόητων αποφάσεων του Υπ. Οικονομικών

Εξαιτίας των ακατανόητων (κατ’ επανάληψη) αποφάσεων του Υπουργείου Οικονομικών ορίστηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων της Επιστρεπτέας 5 μεταξύ 26/1/2021 έως 2/2/2021 δηλαδή ακριβώς στην περίοδο που τα λογιστικά γραφεία, χωρίς ανάσα, προσπαθούν να προλάβουν τις υποβολές των δηλώσεων ΦΠΑ όλων των επιχειρήσεων της Χώρας.

Οι αποφάσεις τους αυτές, αναγκάζουν την Διοίκηση του Συλλόγου να καλέσει τα μέλη του να έχουν κλειστά τα γραφεία προς του πελάτες τους κατά την διάρκεια αυτή (26/1-2/2/2021) και να μην εξυπηρετούν άλλες υποθέσεις πέραν των εργατικών, των υποβολών των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, των αιτήσεων για τέλος των αιτήσεων της Επιστρεπτέας 5. Μόνο σε εξαιρετικές υποθέσεις εξυπηρετούμε άλλες περιπτώσεις.

Η δε υλοποίηση των μεμονωμένων αυτών εργασιών θα γίνεται τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά και με παράδοση παραλαβή στην πόρτα των γραφείων.

Ως έναρξη επαναλειτουργίας των λογιστικών γραφείων όσο αφορά την εξυπηρέτηση των λοιπόν υπηρεσιών ορίζεται η 3η Φεβρουαρίου 2021

Με εκτίμηση,
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος
Ο Αντιπρόεδρος Μαργιολάκης Νεκτάριος
Ο Γενικός Γραμματέας Μπαρκούρας Γεώργιος
Ο Ταμίας Παυλιδάκης Γεώργιος
Το Μέλος Σγουράκη Ευφροσύνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ- ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

Χανιά 26/01/2021

Εξαιτίας ακατανόητων (κατ’ επανάληψη) αποφάσεων του Υπουργείου Οικονομικών ορίστηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων της “Επιστρεπτέας 5” μεταξύ 26/1/2021 έως 2/2/2021 δηλαδή ακριβώς στην περίοδο που τα λογιστικά γραφεία, χωρίς ανάσα, προσπαθούν να προλάβουν τις υποβολές των δηλώσεων ΦΠΑ όλων των επιχειρήσεων της Χώρας.

Οι αποφάσεις τους αυτές, αναγκάζουν την Διοίκηση του Συλλόγου να καλέσει τα μέλη του:

– να έχουν κλειστά τα γραφεία προς του πελάτες τους κατά την διάρκεια αυτή (26/1-2/2/2021)

και

– να μην εξυπηρετούν άλλες υποθέσεις πέραν των εργατικών, των υποβολών των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, των αιτήσεων για τέλος των αιτήσεων της Επιστρεπτέας 5. Μόνο σε εξαιρετικές υποθέσεις θα εξυπηρετούν άλλες περιπτώσεις. Η δε υλοποίηση των μεμονωμένων αυτών εργασιών θα γίνεται τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά και με παράδοση παραλαβή στην πόρτα των γραφείων.

Ως έναρξη επαναλειτουργίας των λογιστικών γραφείων, όσο αφορά την εξυπηρέτηση των λοιπών υπηρεσιών, ορίζεται η 3η Φεβρουαρίου 2021.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου