Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Σύλλογος λογιστών Ν. Λασιθίου: «Η χρήση των κωδικών του Taxisnet σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει ευθύνη και αρμοδιότητα του λογιστή»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Άγιος Νικόλαος, Λασίθι
[email protected]
Τηλ:6936670702, 6944303392


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Προς:
Τους Φορολογούμενους του Νομού Λασιθίου

Κοινοποίηση: Μέλη της ΣΛΦΕΕ Λασιθίου

Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Λασιθίου ενημερώνει τους πολίτες ότι η εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών πλατφορμών όπως ENERGY PASS, FUELL PASS, Κοινωνικός Τουρισμός, Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών όπως και οποιαδήποτε άλλη παροχή επιδοματικού χαρακτήρα, δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση διεκπεραίωσης από τον επαγγελματία λογιστή-φοροτεχνικό

Αυτή την περίοδο, ο κλάδος των επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών, είναι επιφορτισμένος με σωρεία δηλωτικών υποχρεώσεων, συμβατές με την επιστημονικότητα του κλάδου, οι οποίες έχουν καταληκτικές ημερομηνίες που αν δεν τηρηθούν επισύρουν βαριά πρόστιμα για το πελατολόγιο τους.

Το γεγονός ότι συνεχίζεται η πρακτική του ανοίγματος κάθε είδους πλατφόρμας Σαββατοκύριακα, με περιόδους υποβολής και λειτουργίας ελάχιστων εργάσιμων ημερών παραμένει αδιανόητο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται μεγάλο ποσοστό φορολογούμενων πολιτών.

Η δε έλλειψη βασικών, απλών γνώσεων ψηφιακών μέσων, θεωρείται αναγκαία η επικοινωνία των φορολογούμενων με τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς ώστε να υποβληθεί η οποιαδήποτε απλή αίτηση.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κλάδος των Λογιστών – Φοροτεχνικών επανειλημμένα έχει ζητήσει από την πολιτεία, η λογική της πλατφόρμας να μην συμπίπτει με αργίες και καταληκτικές ημερομηνίες φορολογικών – εργατικών υποχρεώσεων.

Η χρήση των Κωδικών του taxisnet σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει ευθύνη και αρμοδιότητα του λογιστή. Οι κωδικοί taxisnet ανήκουν αποκλειστικά στον κάθε φορολογούμενο και απλά παραχωρούνται σε εμάς για την διεκπεραίωση των λογιστικών- φοροτεχνικών υποχρεώσεων του. Η διαδικασία των αιτήσεων είναι εύκολη και μπορεί να την εκτελέσει ο οποιοσδήποτε. Όλες οι πλατφόρμες επιδοματικού χαρακτήρα είναι φιλικές προς τους χρήστες, αποφεύγοντας έτσι και την αμοιβή που θα καταβάλουν στον επαγγελματία Λογιστή-Φοροτεχνικό.

Για τους παραπάνω λόγους όπως:
• Αποφύγετε να καλέσετε τα Λογιστικά γραφεία για αιτήσεις επιδοματικού χαρακτήρα, ειδικά σε περίοδο που είναι επιφορτισμένα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
• Σε περίπτωση που αναλάβει Λογιστικό – Φοροτεχνικό γραφείο καθώς θα επιλέξει να διεκπεραιώσει την εργασία αυτή, θα υπάρξει αμοιβή για τη διαδικασία υποβολής αίτησης σε οποιαδήποτε πλατφόρμα

Με τιμή
Το Δ.Σ

Πρόεδρος
Ανδρουλιδάκης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος
Μαρκάκης Εμμανουηλ

Γραμματέας
Ζαβερδινού Αμαλία

Ταμίας
Ζαχαρόπουλος Οταπασίδης Άλκης

Μέλος
Κασωτάκης Γεώργιος
Μέλος
Κοντοπόδης Δημήτριος
Μέλος
Κουτρουμπάς Αντώνιος

Source