Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Το σχόλιο της Δευτέρας – « Όλα Είναι Δρόμος »

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος
Ιωαν. Νιφορόπουλος
Ορκωτός ελεγκτής λογιστής
Επιστημονικός Συνεργάτης Taxheaven

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα.

Όλα είναι δρόμος είναι ο τίτλος μιας σπονδυλωτής [ Χαρώνειο νόμισμα / Η τελευταία νανόχηνα / Βιετνάμ ] ταινίας του 1998, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη. Το σενάριο το έγραψε ο σκηνοθέτης σε συνεργασία με τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη. Πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Καταλειφός, Θανάσης Βέγγος και Γιώργος Αρμένης.

Σπονδυλωτή ταινία για τρεις ανθρώπους που πορεύονται προς μία οριακή στιγμή της ζωής τους. Ασημένιο νόμισμα στα χείλη: Σε μια ανασκαφή, ένας αρχαιολόγος του οποίου ο γιος αυτοπυροβολήθηκε ενώ υπηρετούσε στο στρατό, ανακαλύπτει έναν ασύλητο τάφο με το λείψανο ενός αξιωματικού των ελληνιστικών χρόνων. Η τελευταία νανόχηνα: μια ομάδα ορνιθολόγων πηγαίνει στο Δέλτα του Έβρου για να βρει, καθοδηγούμενη από έναν ηλικιωμένο θηροφύλακα, την τελευταία νανόχηνα που έχει καταφύγει εκεί. Όταν ένας λαθροκυνηγός σκοτώνει τη νανόχηνα, ο θηροφύλακας θα τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Βιετνάμ: ένας μεσήλικας εργοστασιάρχης, απηυδισμένος γιατί η γυναίκα του πήρε τα παιδιά τους και τον άφησε, ισοπεδώνει κυριολεκτικά ένα αγροτικό σκυλάδικο. ( https://www.filmfestival.gr/el/movie/movie/2680 )

«Όλα είναι δρόμος [ Η τελευταία νανόχηνα] » Θανάσης Βέγγος

https://www.youtube.com/watch?v=NwP_bHdow9oΑκούστε το soundrack του Σταμάτη Σπανουδάκη για την ταινία.

«Η ταινία είναι ένας ύμνος στα ανθρώπινα λάθη και τις αδυναμίες, ένας φόρος τιμής στην ευάλωτη φύση της ανθρώπινης ψυχής και στον πόνο της μοναξιάς και της απώλειας.

Οι άμεσες και εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών μεταφέρουν έντονα συναισθήματα στον θεατή και υπενθυμίζουν την πικρή αλήθεια: ότι η ζωή έχει ανηφόρες και (μεγάλες) κατηφόρες. Ότι όλα είναι δρόμος ( Πηγή : https://www.cult24.gr/2017/10/31/ola_einai_dromos/ )

Αξίζει ειδικά να δείτε το τρίτο μέρος της Ταινίας Βιετνάμ – https://www.youtube.com/watch?v=VZ-3AUt3sWY

●●●

Σχετικά με τον πιο «συζητημένο», δρόμο των τελευταίων ημερών ( Αττική Οδό) , φίλος «πειραχτήρι», μου έκανε την ερώτηση, «Πως απεικονίζεται λογιστικά το «Οι άλλοι φταίνε»», με «Λογαριασμούς Τάξεως, αλλά και αυτοί έχουν καταργηθεί» του είπα. «Ε, τότε απεικονίστε το, με Λογαριασμούς Αταξίας», απάντησε…..

  • Κεφάλαιο Πρώτο : «myDATA»

Που βρισκόμαστε :

α) Χρήση 2021 :

Έως 31.3.2022 μπορούν να διαβιβαστούν όλα τα έσοδα του 2021 (δηλαδή και των μηνών Οκτ., Νοε., Δεκ. του 2021).

Για τις αποδείξεις Λιανικής ( με χρήση Φ.Η.Μ ), όσον αφορά την «Διαβίβαση/Χαρακτηρισμό», θα περιμένουμε πρώτα, να δούμε τι θα στείλει το «e-send» στο «myDATA»

β) Χρήση 2022:

Έως την έκδοση εγκυκλίου για τις «Ποινές» εκπρόθεσμης διαβίβασης, η «κατάσταση», θα είναι ίδια με το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι ποινές δεν θα αρχίζουν πριν την 1/4/2022 και θα αφορούν μόνο τα Έσοδα. Για τα έξοδα, θα ρωτήσω την Τσιγγάνα.

[ Δείτε τα πρώτα λεπτά του επόμενου βίντεο ]

●●●

Αντώνης Ντίνος 24/1/2022, ΠΑΕΛΟ:”MY DATA- Ηλεκτρονικά Βιβλία και Ηλεκτρονικά Βιβλία για το 2022″ – YouTube

●●●

Τι λένε Σύλλογοι και Οργανώσεις

Π.Δ.Σ.Ο.: Η κακοκαιρία «Ελπίδα» χτύπησε και το myDATA!

myDATA: Ερωτήματα από τον εκπρόσωπο της ΑΚΙΟΕ Παναγιώτη Αλεβιζάκη, μέλος της ΚΔ του ΟΕΕ

  • Κεφάλαιο Δεύτερο : Ενισχύσεις & Μέτρα λόγω covid-19, θεομηνιών και όχι μόνο

Επιστρεπτέες προκαταβολές

α) Επιστρεπτέα προκαταβολή – Έως 30.6.2022 η 1η δόση – Έως 31 Μαρτίου 2022 η έκπτωση 15% για την αποπληρωμή του επιστρεπτέου ποσού – Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι αποφάσεις για την τροποποίηση των πλαισίων της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπως είχε ήδη εξαγγελθεί από τον Υπ.Οικονομικών.

Με τις τροποποιήσεις παρατείνεται η περίοδος χάριτος, με την πρώτη δόση να καθίσταται πληρωτέα την 30η Ιουνίου 2022, (περίοδος χάριτος έως την 31η Μαΐου) ενώ παρατείνεται και η περίοδος κατά την οποία είναι η δυνατή η εφάπαξ καταβολή του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού, ως και την 31η Μαρτίου 2022.

Δείτε αναλυτικά τις κωδικοποιημένες αποφάσεις, καθώς και τις αποφάσεις με τις μεταβολές.

β) Επίσης δείτε :

«Δεν φορολογείται το ποσό της ενίσχυσης (Έσοδο) το οποίο δεν επιστρέφεται στο Ελληνικό Δημόσιο, από τις επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID 19. Σο ως άνω ποσό της ενίσχυσης είναι αφορολόγητο και κατά το χρόνο διανομής ή κεφαλαιοποίησής του έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 47 του ν. 4172/2013 (« Σε περίπτωση κεφαλαιοποίησης ή διανομής κερδών για τα οποία δεν έχει καταβληθεί φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων, το ποσό που διανέμεται ή κεφαλαιοποιείται φορολογείται σε κάθε περίπτωση ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από την ύπαρξη φορολογικών ζημιών» ). Δείτε σχετικά : • Επιστρεπτέα προκαταβολή – Χρόνος αναγνώρισης του οφέλους ως έσοδο ( Πολύκαρπος Γιώτης) « Σύμφωνα το άρθρο 23§1,2 του Ν.4308/2014 με τίτλο «Κρατικές επιχορηγήσεις και αναβαλλόμενοι φόροι»: «…οι κρατικές επιχορηγήσεις (που αφορούν περιουσιακά στοιχεία και έξοδα) αναγνωρίζονται αρχικά ως υποχρεώσεις στην περίοδο που εισπράττονται ή στην περίοδο που καθίσταται οριστική η έγκρισή τους και υπάρχει βεβαιότητα ότι θα εισπραχθούν» …. Κατόπιν όλων των ανωτέρω το μέρος της κρατικής ενίσχυσης (επιστρεπτέα προκαταβολή) που δεν θα αποπληρωθεί από επιχείρηση, που έλαβε την κρατική ενίσχυση α) θα αναγνωριστεί ως έσοδο από κρατική επιχορήγηση, κατά την έννοια της γνωμάτευσης του ΣΛΟΤ 957 ΕΞ/4.8.2020 για τις επιχειρήσεις που καταρτίζουν οικονομικές καταστάσεις σύμφωνα με το Ν. 4308/2014 (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα), εντός της χρήσεως 2021». • Λογιστική αντιμετώπιση της ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής ( Πολύκαρπος Γιώτης)

γ) Και επειδή έχουμε αρκετές περιπτώσεις αφορολογήτων εσόδων, δείτε επίσης :

Οδηγός μείωσης των φορολογητέων κερδών και του φόρου (χρήση 2021) – 7 κατηγορίες και 53 περιπτώσεις – επιδοτήσεις (έσοδα), που δεν φορολογούνται ( Κωνσταντίνος Ιωαν. Νιφορόπουλος )

●●●

Νέα ΠΝΠ με επείγουσες φορολογικές διατάξεις – Αναδρομικά συνταξιούχων, παράταση καταβολής πρώτης δόσης ρύθμισης βεβαιωμένων οφειλών COVID-19 και άλλα

→ Απαλλαγή επιδόματος επικίνδυνης εργασίας με τη μορφή πτητικού επιδόματος καθώς και ειδικής αποζημίωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων Ε.Κ.Α.Β. κατά ποσοστό 100% από τον φόρο εισοδήματος

→ Παράταση προθεσμίας καταβολής πρώτης δόσης ρύθμισης βεβαιωμένων οφειλών/δόσεων ρυθμίσεων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2022.

→ Ρύθμιση και παράταση προθεσμίας καταβολής οφειλών φόρου εισοδήματος και προστίμων για αναδρομικά ποσά συντάξεων

→ Υπολογισμός φόρου μεταβίβασης ακινήτων, δωρεάς και γονικής παροχής για συμβόλαια που συντάσσονται από 1ης.1.2022 έως 31.3.2022

→ Υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών εγκεκριμένων αποθηκευτών για έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα φορολογικών αποθηκών

→ Κ.λπ

●●●

Νέος νόμος 4886/2022 με τις διατάξεις για την ειδική άδεια ασθένειας λόγω covid-19 – Δείτε τις σημαντικότερες διατάξεις

→ Δημοσίευση εμπορικής επωνυμίας επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα περιστολής της πανδημίας COVID-19.

→ Αναστέλλονται εκ νέου από τη λήξη τους και έως την 31η.8.2022, για τις επιχειρήσεις με έδρα στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου -Λίμνης – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, , οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων από αυτές αξιογράφων.

→ Κατώτατος μισθός : Καθορίζεται, ειδικά για το έτος 2022, το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία διαμόρφωσης

→ Διευκολύνσεις για γονείς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα λόγω νόσησης των τέκνων τους από τον κορωνοϊό COVID -19

→ Ειδική άδεια ασθένειας εργαζόμενων λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19

→ Τροποποιούνται-συμπληρώνονται διατάξεις σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού C0VID-19 των γεννημένων έως και την 31η.12.1961 φυσικών προσώπων .

→ Διευκολύνσεις σε δημόσιους υπαλλήλους γονείς τέκνων νοσούντων με COVID-19

→ Ειδικές ρυθμίσεις για τους εργαζομένους σε φορείς του δημοσίου τομέα που τελούν σε αναστολή άσκησης καθηκόντων

●●●

«Τουρισμός για Όλους»: Άρση υποχρέωσης υποβολής ενημεροτήτων – Ακατάσχετο και ασυμψήφιστο πληρωμών – Προτεραιοποίηση πυρόπληκτων περιοχών

  • Κεφάλαιο Τρίτο : «Platforma News»

myΘέρμανση: Σε λειτουργία η εφαρμογή για την υποβολή νέων αιτήσεων μέχρι 15/2

●●●

ΑΑΔΕ- Ε9: Σε λειτουργία η υποβολή δηλώσεων έτους 2023 (μεταβολές από 1.1.2022)

●●●

1609 ΕΞ 2022/17.1.2022 Καθορισμός όρων λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς και των Υπομητρώων του

Προς το παρόν στους Πιστοποιημένοι χρήστες, δεν περιλαμβάνεται ο Λογιστής. Αν υπάρξει φορολογικό ενδιαφέρον (λέω αν) τότε θα εμπλακεί και ο Λογιστής. Άσε και τώρα αν ακούσεις ηλεκτρονική πλατφόρμα, λογιστή σκέφτεσαι…..

Φήμες που θέλουν την επαναφορά της φορολόγησης των σκύλων, ελέγχονται ως ανακριβείς. Το πολύ-πολύ κανένα τέλος να επιβληθεί.

Η φορολόγηση των σκύλων ( 1899 ) – Νόμος ΒΦΟΘ’ « περί φορολογίας των ζώων ».

●●●

«Όλα είναι δρόμος [ Χαρώνειο νόμισμα] » Δημήτρης Καταλειφός

●●●

  • Κεφάλαιο Τέταρτο : Προθεσμίες

Καταρχήν δείτε :

Η απόφαση για την παράταση των δηλώσεων και την απόδοση των φόρων λόγω της κακοκαιρίας – Οι περιοχές αναλυτικά

[ απόφαση Α.1011/2022– Προθεσμία 4/2/2022 ]

Παράταση καταβολής ασφαλιστικών υποχρεώσεων έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων και ενδικοφανών προσφυγών, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Προθεσμία 4/2/2022.

Intrastat: Παράταση προθεσμίας δηλώσεων Δεκεμβρίου 2021 [ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2022]

●●●

Σημαντικές φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις μηνός Ιανουαρίου 2022

Επισημαίνω μερικές :

έως τις 31.1.2022 πραγματοποιείται η υποβολή αίτησης στον e-ΕΦΚΑ για αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας έτους 2022, ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοτελώς απασχολούμενων και αγροτών,

Επ΄ αυτού δείτε και :

α) Κριτήριο τζίρου για την ένταξη αγροτών στο κανονικό καθεστώς – Τα λάθη από τα μητρώα κάποιων Δ.Ο.Υ. ( Γεώργιος Παπαδημητρίου)

β) Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο. Ν. Καρδίτσας – Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων μετάταξης αγροτών

γ) Μετατάξεις αγροτών – Διαδικασία άντλησης στοιχείων και ελέγχου των επιδοτήσεων που προσδιορίζουν τη μετάταξη ( Γεώργιος Παπαδημητρίου)

έως τις 31.1.2022 πραγματοποιείται η υποβολή αίτησης στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για τον συμψηφισμό αυτόματης επιστροφής φαρμακευτικής δαπάνης με ποσοστά επί των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης και των δαπανών επενδυτικών σχεδίων ανάπτυξης προϊόντων ή υπηρεσιών ή γραμμών παραγωγής, για τις δαπάνες περιόδου 1.1.2021 – 31.7.2021,

➤ έως τις 31.1.2022 πραγματοποιείται η υποβολή αίτησης στον e-ΕΦΚΑ για αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας έτους 2022, ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοτελώς απασχολούμενων και αγροτών,

Επ΄ αυτού δείτε :

α) https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/me-misthotoi/epilogi-asfalistikis-katigorias

β) Αγρότες: Η κατάλληλη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας (σε 5 βήματα) ( Εύα Λιλιοπούλου)

Επισημάνσεις :

→ Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας, παραμένει ενεργή η κατηγορία κατάταξης του προηγούμενου έτους.

→ Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας θα ισχύει δεσμευτικά για όλο το έτος 2022.

●●●

Άλλες ενδιαφέρουσες προθεσμίες :

Δίμηνη παράταση του πλαισίου για μεταβιβάσεις ακινήτων και παράταση για ένταξη στη ρύθμιση 72 δόσεων έως τέλος Φεβρουαρίου

Εξοικονομώ 2021: Παρατείνεται κατά 15 ημέρες η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων

Δίμηνη παράταση για τη διαδικασία μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω βεβαίωσης μηχανικού

  • Κεφάλαιο Πέμπτο : Ε.Λ.Τ.Ε / Σ.ΛΟ.Τ και Εταιρικό Δίκαιο

Αποτίμηση αποθεμάτων στο τέλος της χρήσης σύμφωνα με τα ΕΛΠ ( Πολύκαρπος Γιώτης )

●●●

✔Απομείωση μεταφορικού μέσου σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα ( Πολύκαρπος Γιώτης )

●●●

Επιστολή του CEAOB προς την IAASB σχετικά με ερωτήματα για το νέο ελεγκτικό πρότυπο ελέγχων οικονομικών καταστάσεων λιγότερο πολύπλοκων οντοτήτων

  • Κεφάλαιο Έκτο : Φορολογία – Νομοθεσία, Νομολογία και Άρθρα

Φορολογικές δηλώσεις

Από Μάρτιο η υποβολή τους (;;). Έ όχι ακριβώς από το Μάρτιο, εκεί γύρω στο Πάσχα των Καθολικών ( 17 Απριλίου 2022 ).

Προετοιμασία :

α) Πως θα φορολογηθούν οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις για το 2021- Κλίμακες και συντελεστές φορολογίας, απαλλαγές εισφοράς αλληλεγγύης, κ.ά.

β) Βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων φορολογικού έτους 2021 – Υποβολή μέχρι 28.2.2022 – Η απόφαση με τον τύπο και περιεχόμενο

γ) Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις Βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα φορολογικού έτους 2021

δ) Δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα για τα φορολογικά έτη 2021 και 2022

●●●

Ζημία λόγω αρνητικής απόδοσης επενδύσεων – Τροποποιητική δήλωση νομικού προσώπου ( Η επιστημονική ομάδα της ARTION, με την καθοδήγηση του κ. Γεωργίου Δαλιάνη)

●●●

Ε9 – Διευκρινίσεις για τον τρόπο αναγραφής των κτισμάτων (μέρος Δ’) ( Ορέστης Σεϊμένης-Αλεξάνδρα Γεράγγελου )

Δείτε και τα προηγούμενα :

Ε9 – Διευκρινίσεις για τον τρόπο αναγραφής των κτισμάτων (Μέρος Γ’)

Ε9 – Διευκρινίσεις για τον τρόπο αναγραφής των κτισμάτων (Μέρος Β’)

Ε9 – Διευκρινίσεις για τον τρόπο αναγραφής των κτισμάτων (Μέρος Α’)

●●●

Ο εξωλογιστικός προσδιορισμός στον φορολογικό έλεγχο ( Του Γιώργου Δαλιάνη, με τη συνεργασία του Διονύση Σαμόλη και της Νίκης Χατζοπούλου)

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι η μεθοδολογία του άρθρου 28 ΚΦΕ θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν συντρέχουν οι σχετικές προϋποθέσεις, ειδάλλως οι πράξεις προσδιορισμού φόρου είναι άκυρες, γεγονός που ευτυχώς διαπιστώνεται και από την ΔΕΔ. Πιστεύουμε και προτείνουμε η Διοίκηση να οριοθετήσει ακόμη και ποσοτικά κριτήρια για την εφαρμογή του άρθρου 28 ΚΦΕ.

●●●

ΣτΕ 3021/2020 Μη επίδειξη βιβλίων και στοιχείων – Μοναδικός Συντελεστής Καθαρού Κέρδους

●●●

ΣτΕ 2183/2020 Πρόστιμο λόγω έκδοσης εικονικών, ως προς την αξία, στοιχείων του ΚΒΣ – Συμβόλαιο μεταβίβασης

  • Κεφάλαιο Έβδομο : Ασφαλιστικά & Εργατικά – Νομοθεσία – Νομολογία και Αρθρογραφία

Κακοκαιρία και Εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά από τους εργοδότες τους την 25/1 και 26/1 – Από το κράτος η καταβολή των εισφορών

Οι εργοδότες- επιχειρήσεις για τις 2 αυτές ημέρες απαλλάσσονται από την καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών, οι οποίες θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθήσει τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συνέπειες χιονοπτώσεων – Ανυπαίτιο κώλυμα – Μη απασχόληση μισθωτών λόγω ανωτέρας βίας ( Ανδρέας Κ. Σακελλαριάδης)

ΓΣΕΕ: Αίτημα για άμεση λήψη μέτρων για τη σαφή ρύθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περίπτωση έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας

ΣΕΒ: «Επαγγέλματα με δυνατότητα τηλεργασίας (teleworkability)»

●●●

Η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα 31.1.2022

Ειδική άδεια ασθένειας εργαζομένων λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό – Δημοσιεύθηκε η απόφαση

Παράταση αίτησης στη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών έως 28.2.2022

Εισφορές Δεκεμβρίου – Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια – Εμπρόθεσμη πληρωμή μέχρι 4 Φεβρουαρίου

Ειδικές άδειες για εργαζομένους όταν νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους από Covid-19 – Πως χορηγούνται

Υπ. Εργασίας: «Λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ για υποδοχή καταγγελιών»

ΕΔΟΕΑΠ: Αναπροσαρμογή του ασφάλιστρου ανεργίας [ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ]

ΣτΕ 1833/2021 Αντισυνταγματική η 20ετής παραγραφή για καταβολή ασφαλιστικών εισφορών των εντασσόμενων στον ΕΦΚΑ ΦΚΑ – Ισχύει 10ετής παραγραφή

29701/20-01-2022 Κοινοποίηση της με ΑΠ: 85844/02.11.21 Εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με το Brexit

  • Κεφάλαιο Όγδοο : Διάφορα αλλά σημαντικά

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για τον Γ’ κύκλο επιδότησης 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας

Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για τα τέλη κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου και σήματος της ΕΕ ή κοινοτικού σχεδίου, καθώς και το 50% των τελών αίτησης διεθνούς σήματος για χώρες εκτός της ΕΕ

●●●

«Όλα είναι δρόμος [ Βιετνάμ] » Γιώργος Αρμένης

Αξίζει ειδικά να δείτε το τρίτο μέρος της Ταινίας Βιετνάμ «Ηλία ρίχ’το» – https://www.youtube.com/watch?v=VZ-3AUt3sWY

Ο Παντελής Βούλγαρης γύρισε τη σκηνή σε ένα σκυλάδικο που στην πραγματικότητα λεγόταν «Ζυγός» και βρισκόταν στην οδό Λαγκαδά στη δυτική έξοδο της Θεσσαλονίκης. Για να γυριστεί η τελευταία σκηνή ο Γιώργος Αρμένης έμεινε άυπνος δύο ημέρες, για να μπορέσει να μπει στο ρόλο. Ύστερα από πέντε πρόβες ήρθε η ώρα της μαγνητοσκόπησης, η οποία έπρεπε να γίνει μόνο μια φορά. Ο Γιώργος Αρμένης «λούστηκε» οινόπνευμα και ουίσκι και έβαλε πραγματική φωτιά. … Για το «Όλα είναι δρόμος» κέρδισε το βραβείο του Α’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και η ατάκα «Ηλία ρίχ’το» έχει μείνει στην ιστορία. ( https://www.ethnos.gr/culture/article/124734/hliarixtoposgyristhkehskhnhstobietnammethnatakapoyemeineaxexasth)

Ολόκληρη η Ταινία- https://www.youtube.com/watch?v=AEc0RYfTcEg

●●●

  • Επίλογος «Η ουσία των πραγμάτων και της ζωής» : « Η μόνη μας Περιουσία είναι η Μνήμη μας» (Από το ντοκιμαντέρ «Αγέλαστος Πέτρα»)

Ιδρύεται Σωματείο :

«Φίλοι Ιστορίας της Λογιστικής και της Φορολογίας» ( Φ.Ι.ΛΟ.ΦΟΡ )

Σκοπός :

✍ Η Διάσωση των αρχείων και τεκμηρίων (Βιβλία, Φορολογικές Δηλώσεις, Λογιστικά αρχεία επιχειρήσεων, Αντικείμενα της εργασίας του Λογιστή, κ.λπ ), που αφορούν την ιστορία της Λογιστικής και της Φορολογίας

✍ Η ίδρυση « Μουσείου Λογιστικής και Φορολογίας » ( Σε «Φυσική» και «Ηλεκτρονική» μορφή )

✍ Η οργάνωση εκδηλώσεων, με θέματα της Ιστορίας της Λογιστικής και της Φορολογίας με σκοπό την προβολή του Λογιστικού Επαγγέλματος.

«Όσοι πιστοί προσέλθετε», στέλνοντας στο e-mail : [email protected] , τα κάτωθι στοιχεία :

– Όνομα /· Επώνυμο/· Ιδιότητα/· Στοιχεία επικοινωνίας ( τηλέφωνο και e-mail )

●●●

Δύναμη, Υγεία και Προσοχή