Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Τρ. Αλεξιάδης: Απολύτως αναγκαία η παράταση υποβολής Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού Ε4 και η υποχρέωση της απογραφικής διαδικασίας για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης: Απολύτως αναγκαία η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού Ε4 και η υποχρέωση της απογραφικής διαδικασίας για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Στη Βουλή φέρνει ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, την κοινή κατεπείγουσα επιστολή των: Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών, Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης, Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μαγνησίας, Συλλόγου Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Αττικής, Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Επιστημόνων, Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Κορινθίας, Συλλόγου Λογιστών Νάξου, Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων και Συλλόγου Λογιστών Θήρας (25-10-2022) εκφράζοντας το αίτημά τους για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού Ε4 και την ισόχρονη μετακύλιση της υποχρέωσης της απογραφικής διαδικασίας για την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Με αναφορά του προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις και ενημέρωση σχετικά με τα αιτήματα των Συλλόγων.

Στην κοινή επιστολή τους οι Σύλλογοι εκτιμούν πως λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας από τις δηλώσεις ΦΠΑ, των αποκλίσεων στο myDATA και άλλων υποχρεώσεων, είναι αδύνατη η υποβολή του Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού Ε4 μέχρι τις 31/10/2022. Η δε απουσία διαλειτουργικότητας, θα τους αναγκάσει να υποβάλουν δεδομένα που ενδεχομένως θα επανυποβάλουν τον επόμενο μήνα σε διαφορετική μορφή σε εφαρμογή του ίδιου παραγωγικού υπουργείου!!!.

Λόγω της απαίτησης της Πολιτείας για την εφαρμογή των νέων εργασιακών διατάξεων από τις επιχειρήσεις-εργοδότες, τους εργαζόμενους και τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς χωρίς ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής και πλήρους ενημέρωσης. Οι Σύλλογοι εκτιμούν ως αναγκαία την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού Ε4 και την ισόχρονη μετακύλιση της υποχρέωσης της απογραφικής διαδικασίας για την ψηφιακή κάρτα εργασίας,

Επισυνάπτεται η Αναφορά του Βουλευτή και η κοινή επιστολή των Συλλόγων Οικονομολόγων, Λογιστών, Φοροτεχνών της χώρας.
______________________________________

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά προς τoν κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Συλλόγων Οικονομολόγων, Λογιστών, Φοροτεχνών της χώρας για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού Ε4 και της υποχρέωσης της απογραφικής διαδικασίας για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως Αναφορά την κοινή κατεπείγουσα επιστολή των: Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών, Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης, Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μαγνησίας, Συλλόγου Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Αττικής, Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Επιστημόνων, Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Κορινθίας, Συλλόγου Λογιστών Νάξου, Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων και Συλλόγου Λογιστών Θήρας (25-10-2022) μέσω της οποίας αιτούνται την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού Ε4 και την ισόχρονη μετακύλιση της υποχρέωσης της απογραφικής διαδικασίας για την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Στην κοινή επιστολή τους οι Σύλλογοι εστιάζουν στην αδυναμία υποβολής του Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού Ε4 μέχρι τις 31/10/2022 λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας που προκύπτουν από δηλώσεις ΦΠΑ, αποκλίσεις myDATA και άλλων υποχρεώσεων. Αναφέρουν δε πως λόγω της απουσίας διαλειτουργικότητας θα υποβάλουν δεδομένα που ενδεχομένως θα επανυποβάλουν τον επόμενο μήνα σε διαφορετική μορφή σε εφαρμογή του ίδιου παραγωγικού Υπουργείου.

Η απαίτηση της Πολιτείας για την εφαρμογή των νέων εργασιακών διατάξεων από τις επιχειρήσεις-εργοδότες, τους εργαζόμενους και τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς χωρίς ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής και πλήρους ενημέρωσης, καθιστά αναγκαία την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού Ε4 και την ισόχρονη μετακύλιση της υποχρέωσης της απογραφικής διαδικασίας για την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Ο καταθέτων Βουλευτής
Αλεξιάδης Τρύφων

Source