Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Τρ. Αλεξιάδης: Να δοθεί παράταση στην απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας όπως ζητά ο ΛΣΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24-11-2022

Τρ. Αλεξιάδης: Να δοθεί παράταση στην απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας όπως ζητά ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών

Με κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνει στη Βουλή την κατεπείγουσα επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών δια της οποίας αιτείται την παράταση του χρόνου λήξης της εφαρμογής της απογραφής των εργαζομένων και του ψηφιακού ωραρίου απασχόλησης.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρεται στην υλοποίηση του εγχειρήματος της «Απογραφής των εργαζόμενων» και της «οργάνωσης του χρόνου εργασίας» στο πλαίσιο της εφαρμογής της «Ψηφιακής Κάρτας», στο σημαντικό ρόλο που επιτελεί ο κλάδος των λογιστών – φοροτεχνών στην εθνική οικονομία και στη συνεχή προσπάθεια των μελών του να υλοποιήσει διαδικασίες  σε εξαντλητικές χρονικές προθεσμίες.

Μια σειρά από παράγοντες όπως η έλλειψη ενημέρωσης των επιχειρήσεων, η μη εξοικείωση με την εφαρμογή, ο μεγάλος όγκος των υποχρεώσεων, η ελλειμματική προσαρμογή των εταιρειών παραγωγής λογισμικού αλλά και τα πολύ στενά χρονικά περιθώρια στα οποία τα λογιστήρια πρέπει να επιβεβαιώσουν την ορθότητα των ωραρίων, σε συνδυασμό με ημιτελείς πολλές φορές διαδικασίες, δημιουργούν την ανάγκη για παράταση του χρόνου εφαρμογής των παραπάνω διαδικασιών.

Η διακινδύνευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του επαγγελματικού και επιστημονικού κύρους των μελών τους, αλλά και της οικονομικής ευρωστίας των επιχειρήσεων λόγω της επιβολής δυσβάσταχτων προστίμων, οδηγεί στο αίτημα της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας εφαρμογής των διαδικασιών μέχρι τις 28/02/2023, ώστε να επιλυθούν τα όποια θέματα και να προσαρμοστεί η αγορά.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών και ζητά ενημέρωση από τον Υπουργό.

Ακολουθεί η Αναφορά του βουλευτή και η επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών.


ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά για τον
κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να δοθεί παράταση στην απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας

Ο βουλευτής Β’ Πειραιά Αλεξιάδης Τρύφων καταθέτει ως Αναφορά την κατεπείγουσα επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών της 23ης.11.2022 για τη μεταφορά του χρόνου λήξης απογραφής των εργαζομένων και του ψηφιακού ωραρίου απασχόλησης.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρεται στην υλοποίηση του εγχειρήματος της «Απογραφής των εργαζόμενων» και της «οργάνωσης του χρόνου εργασίας» στο πλαίσιο της εφαρμογής της «Ψηφιακής Κάρτας», στο σημαντικό ρόλο που επιτελεί ο κλάδος των λογιστών – φοροτεχνών στην εθνική οικονομία και στη συνεχή προσπάθεια των μελών του να υλοποιήσει διαδικασίες σε εξαντλητικές χρονικές προθεσμίες.

Οι ημιτελείς πολλές φορές διαδικασίες, σε συνδυασμό με την έλλειψη ενημέρωσης των επιχειρήσεων, τη χιονοστιβάδα υποχρεώσεων, τη μη εξοικείωση με την εφαρμογή, την ελλιπή προσαρμογή των εταιρειών παραγωγής λογισμικού, τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια στα οποία τα λογιστήρια πρέπει να επιβεβαιώσουν την ορθότητα των ωραρίων κ.λπ. απαιτούν την παράταση του χρόνου εφαρμογής των παραπάνω διαδικασιών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν διακινδυνεύοντας ακόμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα των μελών τους, διακινδυνεύοντας το επαγγελματικό και επιστημονικό τους κύρος αλλά και την οικονομική ευρωστία των επιχειρήσεων καθώς τα πρόστιμα είναι βαριά, ζητούν παράταση μέχρι τις 28/2/2023, ώστε να επιλυθούν τα όποια θέματα και να προσαρμοστεί η αγορά.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Αθήνα, 24-11-2022

Ο καταθέτων Βουλευτής
Αλεξιάδης Τρύφων

Δείτε την επιστολή του ΛΣΑ από εδώ.

Source