Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Υπ. Υγείας: Εξετάζεται η δυνατότητα να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και οι ιατροί του ΕΣΥ

Όπως ανέφερε η Αναπληρώτρια Υπουργού Υγείας Μίνα Γκάγκα στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου «Κύρωση της από 29.7.2021 Επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς – Έργο ΙΙ, Παράρτημα 11 της από 6.9.2018 κύριας Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος ”Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας.» στο εθνικό σύστημα υγείας υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων, Πανεπιστημιακοί γιατροί, γιατροί ΕΣΥ και στρατιωτικοί ιατροί.

Οι πανεπιστημιακοί ιατροί έχουν δικαίωμα ελευθέριου επαγγέλματος παράλληλα με τη δυνατότητα ερευνητικού, διδακτικού και κλινικού έργου στα Νοσοκομεία. Επίσης δικαίωμα ελεύθερου επαγγέλματος έχουν οι στρατιωτικοί ιατροί, παράλληλα με τα νοσοκομειακά τους καθήκοντά.

«Είναι απαραίτητο να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους τους γιατρούς του συστήματος υγείας, δυνατότητες που τους δίνονται σε άλλες χώρες και έτσι πολλοί προτιμούν να φύγουν. Δίνοντας τις ίδιες ευκαιρίες, θα στελεχωθούν περιφερικά νοσοκομεία και ιατρεία και θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες σε κάθε γωνία της Ελλάδας. Αυτό δεν είναι καινοφανές, ισχύει στα μεγαλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη, συστήματα που σέβονται, εμπιστεύονται και καμαρώνουν οι πολίτες τους.»