Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Aνακοίνωση της παράταξης ΕΚΕΛΦΑ – Έρχεται η στιγμή για να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις

Τρία χρόνια μετά έφτασε πάλι η στιγμή των εκλογών σε ΕΦΕΕΑ και ΠΟΦΕΕ. Κι όπως λέει ο Σαββόπουλος « … έρχεται η στιγμή για ν’ αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις …».

Αυτό βέβαια αφορά μόνο εσένα. Γιατί οι πλειοψηφίες, στην ΠΟΦΕΕ και στην ΕΦΕΕΑ, έχουν επιλέξει εδώ και καιρό να γίνουν οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής εξουσίας, της ΑΑΔΕ και των άλλων συμφερόντων, που ευθύνονται για τη σημερινή και μελλοντική ζοφερή πραγματικότητα στον κλάδο μας.

Έχουν αποφασίσει να είναι εκπρόσωποί τους στους λογιστές κι όχι εκπρόσωποι των λογιστών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Φάνηκε πρόσφατα με τους χειρισμούς τους στα myDATA και στην περίοδο των φορολογικών δηλώσεων. Τους ενδιαφέρει μόνο η διασφάλιση της θέσης τους. Ιδιαίτερα την ΠΟΦΕΕ την αντιλαμβάνονται ως «μαγαζάκι» τους. Ενεργούν υποκριτικά μόνο όταν η πίεση των λογιστών και των Ενώσεων γίνεται αφόρητη, για να «ρίξουν στάχτη στα μάτια».

Χρησιμοποιούν το όνομα για να συγκροτήσουν παράταξη στο ΟΕΕ, στο οποίο συμμετέχουν στη διοίκηση και ταυτίζονται με τις αποφάσεις της. Και στους λογιστές δηλώνουν υποκριτικά αντίθετοι, διεκδικούν να διοριστούν, προσπαθώντας να μετατρέψουν την ΠΟΦΕΕ σε ΝΠΔΔ.

Αποκλείουν τη συνεργασία με τη ΓΣΒΕΕ, απομακρύνοντας τη συνεργασία με τις άλλες επιχειρήσεις των Ελεύθερων Επαγγελματιών, ακυρώνουν την τριτοβάθμια εκπροσώπησή μας, για να υπάρχουν μόνο αυτοί.

Στο ίδιο πνεύμα και οι «Ανεξάρτητοι» της ΕΦΕΕΑ. Άλλωστε συνεργάζονται άψογα τόσα χρόνια, αναβαθμίζονται συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και στα πεπραγμένα της ΠΟΦΕΕ. Η σπουδή που επέδειξαν για την πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής και της ψηφοφορίας διαδικτυακά, δείχνει ότι φοβούνται την αντίδραση των μελών στα πεπραγμένα τους.

Το μέλλον μας έχει περιγραφεί κυνικά από τον Υπουργό Ανάπτυξης. Οι επιχειρήσεις που δεν αντέχουν, θα πρέπει να κλείσουν, να συγχωνευθούν, να εξαγοραστούν. Πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Αν κάναμε τον απολογισμό της πρώτης μας θητείας, θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε τον τρόπο εφαρμογής και το περιεχόμενο των myDATA. Δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανθρώπινης εργασίας στα Γραφεία μας. Δεν καταφέραμε να επιτύχουμε σωστή λειτουργία στις δημόσιες υπηρεσίες.

Δεν εκπληρώσαμε όλα όσα διακηρύξαμε πριν από τρία χρόνια.

Όμως προσπαθήσαμε και μέσα στο ΔΣ κι εκτός. Μέσα στο ΔΣ συνομιλήσαμε, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, προτείναμε, συνεργαστήκαμε. Κι όταν όλα αυτά δεν αρκούσαν συνεργαστήκαμε, οργανώσαμε, διαδηλώσαμε στα Υπουργεία, στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Μόνοι μας; Σίγουρα όχι μαζί με τους συναδέλφους της παράταξης των «Ανεξάρτητων» η οποία και στις κρίσιμες

στιγμές δρουν πάντα στο παρασκήνιο, εχθρικοί απέναντι στις ανάγκες των λογιστών. Ήμασταν μαζί με τους λογιστές που δεν συμμετέχουν σε παρατάξεις, ακόμα ακόμα και με λογιστές που είναι εκτός ΕΦΕΕΑ, μαζί με τις άλλες παρατάξεις∙ την ΑΣΦΕΕΑ και το Δίκτυο. Συνάδελφε – συναδέλφισσα, ήρθε η στιγμή να στείλεις το μήνυμά σου προς όλες τις κατευθύνσεις. Η αποχή σου από τις εκλογές ή η υπερψήφιση των «Ανεξάρτητων» θα επιβραβεύσει την πρακτική τους. Η συμμετοχή σου στις εκλογές, η υπερψήφιση της ΕΚΕΛΦΑ, θα ακυρώσει την πολιτική τους, θα αποδώσει σε όλους τους Λογιστές Ελεύθερους Επαγγελματίες την εκπροσώπηση που αξίζουν.

Οκτώβριος 2021

[email protected]
Ενωτική Κίνηση Επαγγελματιών
Λογιστών-Φοροτεχνικών Αττικής